Aciditatea uleiului de măsline extravirgin – indicator al calității acestui produs

ACIDITATEA ULEIULUI DE MĂSLINE EXTRAVIRGIN – INDICATOR AL CALITĂȚII ACESTUI PRODUS




Un ulei de masline extravirgin calitativ este ca un vin bun… sunt multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrem sa alegem un produs premium, de calitate superioara. Fabricarea unui ulei de calitate este un proces aparte, de la recoltarea maslinelor pana la imbutelierea propriu zisa a uleiului, drumul trebuie sa fie cat mai scurt, pentru a ne asigura ca toate proprietatile acestei produs sunt cat mai bine pastrate.

Indicele de aciditate al uleiului pe care doriti sa il cumparati reprezinta unul dintre cei mai bun indicatori ai calitatii acestui produs.

Aciditatea reprezinta standardul folosit in clasificarea uleiurilor de masline drept extravirgine sau virgine, deci este un aspect de baza ce defineste calitatea uleiului de masline. Pe scurt, gradul de aciditate al unui ulei de măsline ne vorbește despre cantitatea de acizi grași liberi pe care ii conține uleiul. Procesul chimic prin care sunt eliberați acizii grași este cunoscut sub numele de hidroliză. Acesta este motivul pentru care aciditatea este un indicator al calității uleiului și nu are o relație directă cu gustul final al produsului. Valoarea aciditatii unui ulei se poate afla doar prin efectuare de teste in laborator.

La nivelul Uniunii Europene, nivelul maxim de aciditate acceptat pentru uleiul de masline extravirgin este de 0.8%. Acest lucru inseamna ca, pentru ca un ulei sa fie clasificat ca fiind extravirgin, aciditatea lui trebuie sa fie mai mica sau egala cu 0.8%. Insa cu cat acest indicator este mai mic, cu atat uleiul pe care il cumparati este mai bun si proprietatile acestuia sunt pastrate intacte (cu cat aciditatea este mai mica, cu atat uleiul contine mai putini acizi grasi).

O aciditate crescuta apare ca urmare a unui proces impropriu de extragere a uleiului, cum ar fi recoltarea tarzie a maslinelor, pastrarea acestora pentru o perioada prea mare de timp, etc. – si de aceea va recomandam ca intotdeauna sa alegeti un produs cu un nivel de aciditate scazut (maxim 0.25-0.3 %).

Uleiul de masline extravirgin pe care il puteti gasi pe site-ul nostru web prezinta un nivel de aciditate extrem de redus (in functie de produs, el variaza intre 0.17-0.23%) si va sugeram că pentru a va putea bucura de un ulei de masline de calitate sa verificati intotdeauna eticheta produsului si sa alegeti un produs cu aciditate cat mai scazuta.


REDUCERE ulei de masline extravirgin ulei de masline extravirgin

Monovarietale

În stoc: 0

199.00RON 380RON

Alegeți întotdeauna un ulei de masline extravirgin bun, precum cele din magazinul nostru!





10 beneficii dovedite ale uleiului de masline extravirgin

10 BENEFICII DOVEDITE ALE ULEIULUI DE MASLINE EXTRAVIRGIN

Efectele grasimilor alimentare asupra sanatatii reprezinta un subiect controversat , insa cu toate acestea, experții sunt de acord că uleiul de măsline - în special cel extravirgin – este benefic sănătății...

O modalitate ușoară și sigură de a cumpăra online

🛒 O MODALITATE UȘOARĂ ȘI SIGURĂ DE A CUMPĂRA ONLINE

O modalitate ușoară și sigură de a cumpăra ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate - este prin intermediul site-ului online, urmând pașii descriși mai jos:...

utilizarea uleiului de măsline în bucătări

UTILIZAREA ULEIULUI DE MĂSLINE ÎN BUCĂTĂRI

Uleiul de măsline extravirgin este extrem de sănătos, datorită faptului că are un conținut crescut de acizi grași mononesaturați și antioxidanți, și reprezintă ingredientul principal al dietei...

Este uleiul de masline benefic sanatatii?

ESTE ULEIUL DE MASLINE BENEFIC SANATATII?

Credințele populare conferă uleiului de măsline proprietăți benefice pentru sănătate, insa, o data cu progresul actual al cercetărilor și tehnologiilor, acest lucru se confirmă și ...

Extractia la rece – elementul cheie al unui ulei de masline extravirgin calitativ

EXTRACTIA LA RECE – ELEMENTUL CHEIE AL UNUI ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN CALITATIV

Lumea uleiului de măsline este captivantă cu atat mai mult cand vorbim de uleiurile de masline extravirgine. Realizarea unui produs de o calitate atat de inalta ...

Despre densitatea uleiului de masline – ce reprezinta si ce factori o influenteaza?

DESPRE DENSITATEA ULEIULUI DE MASLINE – CE REPREZINTA SI CE FACTORI O INFLUENTEAZA?

V-ați întrebat vreodată: ce este densitatea uleiului de măsline? Uleiul de masline reprezinta un produs de baza al unei diete sanatoase si echilibrate și, cu toate acestea, multe dintre calitățile ...

CUM PASTRAM ULEIUL DE MASLINE?

CUM PASTRAM ULEIUL DE MASLINE?

Uleiul de masline extravirgin este un produs cu un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate, si datorita acestui aspect el poate fi păstrat mai mult decât majoritatea altor uleiuri - atât timp cât este păstrat corect...