
EXTRACTIA LA RECE – ELEMENTUL CHEIE AL UNUI ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN CALITATIV
10 iulie, 2020
Lumea uleiului de măsline este captivantă cu atat mai mult cand vorbim de uleiurile de masline extravirgine. Realizarea unui produs de o
calitate atat de inalta necesită un proces elaborat, până la cele mai mici detalii.
De aceea, vom vorbi despre extractia la rece - una dintre fazele cele mai importante ale procesului de elaborare a uleiului
de măsline extravirgin.
Când vorbim despre procesul de extragere a uleiului de măsline, ne referim la procesul în care uleiul este separat de partea
solidă a măslinelor. După cum s-a indicat deja, aceasta operatiune se face o singură dată, deoarece dorim sa obtinem puritatea
maximă a uleiului.
Pentru acest proces, sunt utilizate mașini de centrifugare, care asigură atat o viteză mai mare în procesul de extracție,
dar si garantează normele sanitare exigente și adecvate.
Cerințele sanitare nu se concentrează numai pe elaborarea unui produs alimentar certificat, ci sunt extrem de utile pentru
a menține o calitate înaltă a uleiului. Prin asigurarea curățării corespunzătoare a pieselor mecanice implicate în procesul
de extracție, se evită ca produsul să poată fermenta și, prin urmare, consolideaza calitatea acestuia.
De ce vorbim de extractie la rece? Când se face ulei de măsline extravirgin, una dintre condițiile indispensabile este
aceea ca maslinele sa isi pastreze caracteristicile organoleptice. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ele trebuie sa
fie procesate la o temperatură limită: 27º C. Sub această temperatură, se mențin toate
calitățile legate de aroma și de intensitate.
Cand extractia este efectuata la o temperature mai ridicata, maslinele pierd din aceste calitati (care sunt volatile) si
implicit calitatea uleiului de masline va avea de suferit.
Și atunci de ce în producția unor uleiuri se crește temperatura? Realitatea este că, în acest caz, se extrage mai mult
ulei. Prin urmare, daca doresti sa obtii mai mult ulei, dar de o calitate inferioara, recurgi la cresterea temperaturii
in procesul de extractie.
Astfel, trebuie să fie clar că un ulei de masline extras la rece reprezinta un produs de calitate superioara, iar in procesul
de obtinere al acestui produs - accentul a fost pus pe calitate si nu pe a obtine o cantitate mare de ulei.
Uleiurile AceiteLis sunt uleiuri de masline extravirgine, care au trecut exclusiv printr-un proces de extractie la rece.
10 BENEFICII DOVEDITE ALE ULEIULUI DE MASLINE EXTRAVIRGIN
28 iulie, 2020
Efectele grasimilor alimentare asupra sanatatii reprezinta un subiect controversat , insa cu toate acestea, experții sunt de acord că uleiul de măsline - în special cel extravirgin – este benefic sănătății...
UTILIZAREA ULEIULUI DE MĂSLINE ÎN BUCĂTĂRI
31 Iulie, 2020
Uleiul de măsline extravirgin este extrem de sănătos, datorită faptului că are un conținut crescut de acizi grași mononesaturați și antioxidanți, și reprezintă ingredientul principal al dietei...
ACIDITATEA ULEIULUI DE MĂSLINE EXTRAVIRGIN – INDICATOR AL CALITĂȚII ACESTUI PRODUS
25 iulie, 2020
Un ulei de masline extravirgin calitativ este ca un vin bun… sunt multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrem sa alegem un produs premium, de calitate superioara. ...
🛒 O MODALITATE UȘOARĂ ȘI SIGURĂ DE A CUMPĂRA ONLINE
4 august, 2020
O modalitate ușoară și sigură de a cumpăra ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate - este prin intermediul site-ului online, urmând pașii descriși mai jos:...
DESPRE DENSITATEA ULEIULUI DE MASLINE – CE REPREZINTA SI CE FACTORI O INFLUENTEAZA?
15 iulie, 2020
V-ați întrebat vreodată: ce este densitatea uleiului de măsline? Uleiul de masline reprezinta un produs de baza al unei diete sanatoase si echilibrate și, cu toate acestea, multe dintre calitățile ...
ESTE ULEIUL DE MASLINE BENEFIC SANATATII?
7 iulie, 2020
Credințele populare conferă uleiului de măsline proprietăți benefice pentru sănătate, insa, o data cu progresul actual al cercetărilor și tehnologiilor, acest lucru se confirmă și ...
CUM PASTRAM ULEIUL DE MASLINE?
27 iulie, 2020
Uleiul de masline extravirgin este un produs cu un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate, si datorita acestui aspect el poate fi păstrat mai mult decât majoritatea altor uleiuri - atât timp cât este păstrat corect...